fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Canyelles torna a la fase d'excepcionalitat per sequera

2024 05 13 excepcionalitatsequeraCanyelles torna a la fase d'excepcionalitat per sequera.

El govern català ha decidit que els 202 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat  passin de la fase d'emergència a la d'excepcionalitat per sequera. El canvi està previst que es publiqui dilluns 13 de maig al Diari Oficial de la Generalitat, el DOGC, de manera que serà efectiu a partir d'aquell moment. 

Les mesures de restricció i estalvi d'aigua que preveu aquesta situació d'excepcionalitat per sequera es poden consultar en el següent enllaç:

>>> MESURES EXCEPCIONALITAT SEQUERA

>>> MESURES ESPECÍFIQUES PISCINES

MESURES

Volum màxim d'aigua per habitant i dia

S'estableix una  dotació d'aigua mitjana de 230 litres per habitant i dia. Aquest cabal inclou activitats econòmiques i comercials.

Piscines

L'aigua potable per ompliment queda limitat a:

-El reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària.

-En centres educatius, l'ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres per al bany d'infants. 

-Les limitacions no s'apliquen a les piscines d'aigua de mar que s'omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d'abastament i de sanejament públiques.

Reg: Prohibit regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte:

- S'aplica el reg de supervivència. Només es permet l'aigua per mantenir viu l'arbrat, i fent-ho gota a gota o amb regadores amb la mínima quantitat d'aigua indispensable,  de 20.00h a 8.00h.

-Prohibit el reg de la gespa, a excepció del reg destinat a la pràctica federada de l'esport en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la, sense superar la dotació màxima de 450 m³ /ha/mes i complint la resta de limitacions que digui l'ens local.

Prohibició de neteja de carrers amb aigua potable, excepte si la neteja és resultat d'un accident o d'un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d'aigua indispensable. També es permet la neteja d'aparadors i finestres amb galleda i esponja

La prohibició del reg en excepcionalitat no s'aplica al reg amb aigües de pluja recollides en teulades ni al reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.

Neteja de Vehicles. L'ús de l'aigua queda limitat a:

- Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua. Fora d’aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.

-Es permet la neteja de vehicles fora d'establiments comercials per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. S’inclouen els vehicles de transport de menjar, transport d'animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments i de residus. Es farà sempre amb la mínima utilització d'aigua possible.

Neteja de carrers i mobiliari urbà

-Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable.

-Sí que es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.

Fonts ornamentals

-Resta prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús de l’aigua imprescindible pel seu manteniment. 

Granges i ús agrícola

-L'ús d'aigua procedent de la xarxa d'abastament d'aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l'abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte. Per aquest darrer ús cal utilitzar només les quantitats imprescindibles per mantenir les condicions sanitàries i només en cas que no es disposi d'una font alternativa i exclusivament mitjançant sistemes de neteja a pressió o altres d'eficàcia equivalent.

40% de reducció de l'aigua per a usos agrícoles

Usos industrials i lúdics

15% de reducció de l'aigua per a usos industrials.

Reducció de l'aigua per a usos lúdics: 15% en usos assimilables i 50% en el reg.  

Eliminació de pols a l'aire

Es prohibeix la utilització d'aigua per a l'eliminació de pols i matèria en suspensió a l'aire.

 

El mapa i els municipis afectats per la sequera es poden veure en el següent enllaç: https://aplicacions.aca.gencat.cat/visseq/

La situació de la sequera a Catalunya es pot consultar en el següent enllaç: https://sequera.gencat.cat/ca/estat-actual/novetats-sequera/

2023 03 01 decretsequeramesuresmunicipis page 0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PISCINES EN SITUACIÓ D'EXCEPCIONALITAT PER SEQUERA

2023 06 22 piscinessequera copia

Tot i les pluges dels darrers dies, les reserves dels embassaments continuen sent baixes i molts municipis de Catalunya, entre els quals Canyelles, es troben en situació d'excepcionalitat per sequera.

En aquests casos, la Generalitat de Catalunya estableix un seguit de restriccions a l'hora d'omplir les piscines.

⚠️ Les piscines privades d'ús individual o unifamiliar no es poden omplir

Hi ha algunes excepcions:

EXCEPCIONS

🏊 Es permet el reompliment parcial o l'ompliment total només si són piscines de nova construcció o han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.

🏊 Es permet el reompliment parcial o l'ompliment total de piscines d'çus privat tipus 3A que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua.

En els dos casos, només es permet, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.

🏊 En centres educatius, és permès l'ompliment parcial o complert de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d'infants

⚠️Les limitacions NO S'APLIQUEN a les PISCINES D'AIGUA DE MAR, que s'omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d'abastament i de sanejament públiques. CAL ACREDITAR-HO.

-Podeu consultar totes les restriccions sobre l'ompliment de piscines al portal de la sequera de la Generalitat de Catalunya en els següents enllaços:

>>Es poden omplir piscines amb aigua potable? I amb aigua no potable?

>> Consulta aquest i altres dubtes freqüents  a (http://gen.cat/pmfsequera) sobre les restriccions actuals.

>>Preguntes freqüents. El portal de la sequera (gencat.cat)

2023 06 postergeneexcepcionalitatsequerapiscines