fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Campanya de poda de 2011

Ja hem entrat a la tardor i amb ella arribarà una nova campanya de poda d’arbres i jardins tant públics com privats.

Com cada any, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el servei de recollida de restes vegetals a domicili que funciona tal i com explicarem a continuació:

- S’ha de passar per l’Ajuntament i manifestar a l’OAC la intenció de rebre el servei esmentat que es concreta en un número de saques per dipositar-hi les restes vegetals que es prevegi que es tindran. Les saques tenen una capacitat d’1 m3 cadascuna.
- Per cada saca s’han de pagar 5 € per a les 5 primeres. A partir de la 5a el cost baixa fins a 3 € la saca. Les restes vegetals s’hi ha de dipositar el més trinxades possible.
- Quan la persona usuària té les saques plenes, ha de trucar i demanar que els hi buidin. Atès que el servei de recollida es fa cada dilluns de l’any, habitualment el dilluns següent al dia que es sol·licita, es passa a recollir-les. Si la demanda es suficient i en èpoques concretes s’habilita un segon dia setmanal de recollida.

Us encoratgem  a fer ús d’aquest servei domiciliari ja que estalvia molts sobreeiximents dels contenidors de rebuig i abocaments incontrolats de restes als seus voltants. La neteja i bona imatge del municipi és cosa de tots.

L'Ajuntament de Canyelles estudia la reestructuració del servei de recollida de brossa

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’està duent a terme un estudi, en profunditat, sobre el servei de la recollida de la brossa. La seva finalitat final serà, si finalment escau, reduir despeses amb la mínima incidència possible en la qualitat del servei.

Pel servei de recollida de la brossa un dels problemes més importants és la dispersió geogràfica dels diferents nuclis de població pel terme municipal. Aquesta realitat provoca que els contenidors s’hagin de distribuir segons criteris de distàncies i no per població, com passaria en una municipi on només hi hagués un nucli de població concentrat.

Ara mateix tenim més de 200 contenidors distribuïts en més de 100 punts del municipi. D’acord amb les dotacions oficials n’hi hauria prou per donar servei a  més de 15000 persones. D’aquests 100 punts d’aportació de residus, 30 són complerts (contenidors de rebuig + contenidors de selectiva) i 70 només tenen contenidors de rebuig. Per tant, en el 70% dels punts no hi ha possibilitat de reciclar si no és que la ciutadania fa l’esforç de abocar la selectiva en un altre punt on hi hagi els contenidors adients. Tot plegat comporta unes despeses de recollida insostenibles.

Com que, vista la despesa i la logística que demanaria, és impossible tenir a la via pública 100 punts d’aportació de residus complerts, que a dos anys vista s’hauran de veure incrementats per contenidors de matèria orgànica,  es fa imprescindible reduir despeses i  racionalitzar el servei i oferir a tothom la possibilitat real de reciclar.

Per tot plegat s’està estudiant la possibilitat de concentrar els contenidors en punts concrets de cada nucli de població de manera que quedessin, aproximadament, la meitat dels punts d’aportació existents ara mateix però, fent-los complerts cadascun d’ells.

Caldrà esperar a veure la valoració econòmica de la proposta, les possibilitats logístiques de tirar-ho endavant i l’estalvi econòmic que comportaria.

Campanya de foment del compostatge domèstic

El projecte de compostatge domèstic es desenvolupa a Canyelles amb la voluntat de l’Ajuntament per la millora del tractament dels residus. La campanya, que es realitza en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf i amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, consisteix en la cessió de compostadors, acompanyada de l’assessorament i formació necessaris pel seu bon ús, amb el compromís d’un correcte manteniment i dedicació del material pel fi proposat.

Les persones que participin en la campanya de foment de l’autocompostatge tindran dret a sol·licitar una bonificació del 15% de la taxa d’escombraries aplicable al seu habitatge per a cada exercici en què el compostador estigui actiu. Aquesta bonificació no serà acumulable a qualsevol altra que pugui ser aplicada sobre la mateixa taxa. En cas de confluència de bonificacions la persona interessada se li aplicaria la bonificació més favorable.

Per a poder participar en el projecte, cal adreçar-se a l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) de l’Ajuntament i fer la petició per escrit. S’admetran participants a la campanya fins que s’esgotin les existències de compostadors que l’Ajuntament disposa.