fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

El conte 'Jo mai, mai...' arriba als alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Pla del Bosc

portada llibre jo mai mai baixa 2L'Institut Pla del Bosc. 5 anys d'ensenyament secundari a Canyelles

Els alumnes de  3r d'ESO de l'Institut Pla del Bosc han rebut el conte Jo mai, mai..., un llibre editat pel Consell Comarcal del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona, que vol ajudar a treballar la prevenció de riscos amb els joves. És un llibre que vol ajudar els adolescents d'aquesta edat a reflexionar sobre temes que els preocupen en aquesta edat com la sexualitat, l'afectivitat, les drogues legals i il·legals, el tabac, l'alcohol, el cànnabis, les relacions de parella, els desitjos, les pors, els conflictes a casa, l'autoestima, la imatge personal, la presa de decisions, els estereotips, la tolerància, el respecte o el bon ús de les xarxes socials, entre d'altres.

El regidor de Joventut, Joan González, ha estat l'encarregat de lliurar aquest conte, de manera gratuïta, als alumnes amb el qual treballaran el que queda de curs. Aquesta publicació forma part del treball del programa de prevenció de drogodependències TRACA, que es desenvolupa a Canyelles, Cubelles i Olivella de manera coordinada amb el Consell Comarcal del Garraf. El llibre, que s'està lliurant a tots els centres de la comarca, vol ser una eina a disposició dels centres educatius perquè puguin treballar amb els joves aquestes preocupacions.

El llibre ajuda a treballar la prevenció de riscos amb joves

El conte és obra de Lluís Cucurull, tècnic del projecte TRACA; i de Xavier Raventós, professor de secundària de l'Escola Santa Teresa de Jesús, de Vilanova. I ha estat il·lustrat per Sebastià Serra. El conte està escrit amb un llenguatge senzill i està pensat per fer reflexionar els nois i noies, amb l'ajuda d'un adult, a partir d'una història que inclou preguntes integrades en el mateix text, cosa que permet acostar-los a diverses temàtiques que per edat convé treballar, sota el prisma de la informació, la responsabilitat i l'esperit crític, segons apuntava Cucurull en la presentació del llibre.

Amb set personatges els autors construeixen una història que gira al voltant del joc Jo mai, mai..., a través del qual apareixen diferents testimonis dels joves protagonistes del conte, que expressen alguns dels sentiments propis de l'adolescència com la confusió, la incomprensió, la curiositat, la vergonya, el rebuig o la covardia.

Aquest és el segon conte publicat pel Consell Comarcal en el marc del projecte TRACA.  De fet, la idea va aparèixer després de la bona acollida del conte Una setmana per recordar, obra dels mateixos autors, i que estava adreçat a infants de sisè de primària. Aquest volum, que també van rebre els alumnes de sisè de l'escola Sant Nicolau, permet treballar amb la família temes com el tabac, l'alcohol, l'afectivitat i els models de família, entre d'altres.