fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Actuacions preventives contra la processionària del pi

2024 02 processionària del pi copiaL'Ajuntament de Canyelles actua de manera preventiva contra la processionària del pi.

Per prevenir al·lèrgies i riscos per a la salut de les persones i els animals domèstics

Durant tot l'any es fan accions de control de plagues

 

Ha començat la temporada de la processionària del pi, la plaga més important dels pins mediterranis. El seu nom de «Processionària» ve pel fet que es desplaça en grup de forma alineada, a manera de processó.
  • Les erugues s'alimenten a l'hivern de les acícules de pins i cedres, provocant que aquestes s'assequin i caiguin.
  • La pitjor època és des de febrer a abril, quan les bosses són als arbres, els cucs baixen a terra i s'enterren per fer el capoll.
  • Les erugues estan recobertes per uns pèls urticants que es dispersen i suren en l'aire, produint irritació en la pell, els ulls i el nas.
  • En animals domèstics, les erugues són perilloses si les llepen o toquen la filera, o per contacte amb un niu que ha caigut, ja que contenen pèls urticants. En aquests casos pot aparèixer inflamació als llavis, boca i cap, i cal consultar amb el/la veterinari/a.
  • Cal evitar que la canalla toqui les erugues. En persones amb una reconeguda hipersensibilitat, es recomana no visitar pinedes durant aquesta època, sobretot els dies de molt vent, i s'aconsella per a aquells casos més extrems acudir als professionals de dermatologia el més aviat possible.
 

ACTUACIONS CONTRA LA PROCESSIONÀRIA

L'actuació la desenvolupa una empresa especialitzada i abasta tots els nuclis habitats del municipi, com també els camins rurals del voltant més transitats. S'actua en els punts on s'ha detectat una major problemàtica.

Els productes que es fan servir per al tractament són innocus per a les persones i els animals domèstics, ja que són biològics i respectuosos amb el medi ambient. L'actuació es fa seguint el protocol i la legislació ambiental europea. 

L'actuació s'ha de fer per prevenir al·lèrgies i riscos per a la salut de les persones.

És important, però, tenir clar que tot i l'actuació prevista, si finalment no fa prou fred, és més probable que sobrevisquin més erugues i que, a la primavera, s'acabi produint la plaga.

Durant tot l'any, a més, l'Ajuntament de Canyelles fa accions de manera periòdica, per evitar plagues.

 

Més informació sobre la processionària del pi, en el següent enllaç:

PROCESSIONÀRIA DEL PI