fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Canyelles renova el certificat Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat

2024 03 07 biosphere2024Canyelles ha renovat un any més el distintiu Biosphere pel Compromís amb la sostenibilitat.

Un reconeixement a la feina feta per unes bones pràctiques en gestió sostenible en l'àmbit turístic.

El regidor de Patrimoni Natural i Medi Ambient, Antoni Torrentó, i l'adjunt de Medi Ambient, Jose Martínez, han  estat els encarregats de recollir el distintiu, que s'ha lliurat aquest dijous a La Daurada de Vilanova i la Geltrú

L'aposta de Canyelles per la sostenibilitat és clara, amb iniciatives com la creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, l'ús de calderes de biomassa o l'enllumenat sostenible, entre altres iniciatives.

El programa “Compromís per a la sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere", l'impulsa la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona (amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable) i Node Garraf, com a ens gestor al Garrraf.  Aposta per establir bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses, serveis turístics i destinacions del Garraf basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Durant l'acte han pres part la delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido; la presidenta de Node Garraf, Marta Verdejo; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona al Garraf, Xavier Montserrat i la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i empresa de Vilanova, Anna Ribera. S'han lliurat els distintius Biosphere a un total de 66 empreses turístiques, de les quals 62 han renovat la certificació Biosphere i 4 l'han rebut per primera vegada. Entre els distingits s'inclouen d'empreses i entitats de la comarca, entre les quals es troben càmpings, restaurants, oficines de turisme, empreses d'activitats, gremis, platges, ajuntamentsm etc. De la mateixa manera, una trentena d'empreses i entitats que treballen per millorar la qualitat de la informació turística que s'ofereix al territori, han rebut el diploma de reconeixement com a Punt d'Informació Turística del Garraf.

El programa Biosphere té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. L’objectiu és promoure les bones pràctiques en gestió sostenible i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i de treball col•lectiu. Els sistema certifica les bones pràctiques de turisme sostenible de les empreses i serveis turístics de la província sota els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

QUALITAT I SOSTENIBILITAT

Els organismes promotors han impulsat una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics, i privats. Són uns requeriments per als establiments, entitats i administracions perquè puguin desenvolupar codis i actituds respectuosos amb el medi ambient. Aquesta metodologia permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, les empreses, serveis turístics i destinacions que hi participen obtenen el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

La certificació implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant.

COMPROMÍS DE CANYELLES AMB LA SOSTENIBILITAT

La implicació i el compromís de Canyelles amb la sostenibilitat és ferm. A banda de la implementació dels dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics de què ja disposa, també projecta l'ús de calderes de biomassa i està renovant tot l'enllumenat públic, a un sistema led més eficient i sostenible, per exemple. A més, entre els projectes que Canyelles té en marxa és la creació de marquesines solars per als aparcaments públics, per exemple.

El reconeixement de Canyelles amb el distintiu Biosphere és un pas més en aquest compromís del municipi, que impulsa de manera activa polítiques de protecció del medi ambient i l'entorn natural, especialment tenint en compte que es troba a cavall dels espais naturals d'Olèrdola, el Foix i Garraf. En aquest sentit, en l'àmbit turístic, Canyelles fa la seva aposta per un turisme familiar, esportiu i de natura.

2024 03 07 renovaciodistintiusBiosphere copia