fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Mesures Emergència per sequera

2024 02 01 emergenciasequeraEl Govern de la Generalitat ha declarat l'1 de febrer, la situació d'emergència per sequera al Sistema Ter Llobregat.

Aquesta situació implica noves mesures i restriccions en el consum d'aigua.

La mesura afecta 6 milions de persones de 202 localitats catalanes, entre les quals Canyelles. 

 

Les mesures són efectives des del moment de la publicació en el DOGC.

La principal novetat d’aquesta mesura és que es redueix encara més el consum d’aigua domiciliària per persona als 200 litres diaris (incloent-hi activitats econòmiques i comercials). 

Les mesures es poden consultar en el següent enllaç:

>>> MESURES EMERGÈNCIA PER SEQUERA

 

ACTUACIONS AJUNTAMENT DE CANYELLES

L'Ajuntament de Canyelles està duent a terme des de fa mesos diverses accions i actuacions per donar compliment a tots els requeriments notificats per l'Agència Catalana de l'Aigua, en el marc del Pla Especial d'Actuació en Situació d'Alerta i Eventural Sequera (PES). Mesures de gestió i de limitacions en el consum d'aigua establertes en el PES, entre les quals comunicacions amb els veïns i modificacions en els protocols d'actuació, així com l'adaptació de la normativa vigent a la situació entraordinària de sequera.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha recordat que des de l'Ajuntament de Canyelles fa temps que s'hi està  treballant davant la difícil situació que s'està vivint per la sequera i la manca d'aigua al país. Assegura que la situació d'emergència ens posa de manifest, de nou, la necessitat de l'estalvi d'aigua i de regular els consums. De la mateixa manera, ha agraït la responsabilitat i conscienciació dels ciutadans i ciutadanes de Canyelles davant la situació. Ha apel·lat de nou al civisme per complir amb les  mesures i ha reiterat l'exigència d'inversions per part de les administracions per revertir la situació

L'alcaldessa Rosa Huguet ja ho apuntava en la jornada L'aigua en el Món Municipal, organitzada per Canyelles el divendres 26 de gener,  i en en què van prendre part experts en la gestió de l’aigua. L'alcaldessa recordava que estem en un moment molt greu i que la visió de l'aigua que tenim actualment ha de canviar. Cal responsabilitat i una aposta per millorar la capacitat de gestió i les mesures d'estalvi. En aquest sentit, l'alcaldessa reivindicava el treball conjunt i els acords i reiterava la necessitat d'inversió i no de sancions.

 

MESURES EN SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA PER SEQUERA

La principal mesura que implica aquesta fase d'emergència és el límit del consum d'aigua per persona i dia a 200 litres.

Limitació consum d'aigua

 • Dotació global d'aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi.
 • Reducció del 80% del consum d'aigua en agricultura.
 • Reducció del 50% del consum d'aigua en ramaderia.
 • Reducció del 25% els consums d'aigua dels usuaris industrials.

Reg de jardins, zones verdes i espais públics i privats 

 • Prohibició de l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes (públics i privats), amb l'excepció del reg de supervivència a arbres si es fa amb aigua freàtica o regenerada.
 • Prohibició total de l'ompliment total o parcial de fonts ornamentals i llacs artificials, excepte si serveixen de fauna autòctona o d'espècies en perill d'extinció.
 • Limitació del reg de clubs esportius federats a aigua freàtica o regenerada.

Neteja de carrers i mobiliari urbà i cotxes

 • Prohibició de la neteja de carrers, excepte que es faci amb aigua freàtica o regenerada.
 • Prohibició total de netejar vehicles en domicilis particulars: només es pot fer en establiments comercials que tinguin sistemes de recirculació d'aigua.

Piscines

 • Limitació reompliment piscines. Es poden reomplir parcialment les piscines cobertes i públiques inscrites en el cens d'equipaments esportius, i les piscines descobertes d’ús durant tot l’any per a la pràctica esportiva federada. També les d'ús terapèutic.
 • Prohibició total de reompliment de piscines privades i familiars., com també les de càmpings o hotels.
 • Es poden reomplir les piscines amb aigua de mar

Usos recreatius i dutxes a les platges o equipaments esportius

 • Prohibició de pistes de gel, festes de l'escuma, jocs d'aigua o dutxes a la platja si s'utilitza aigua potable. A la fase1, es mantenen obertes les dutxes de gimnassos i instal·lacions esportives.
 • Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (25% en usos assimilabes a urbans i la supressió total del reg en aquests usos)

>>> Tota la informació al portal de la sequera de la Generalitat: PORTAL DE LA SEQUERA

>>> Podeu consultar i descarregar les mesures clicant la imatge següent:

2024 02 01 emergenciasequeramesures